מה חשוב שתדעו על רשם אגודות שיתופיות 

אגודה שיתופית היא למעשה קבוצת אנשים שהתאגדו מרצונם החופשי ולא ביוזמת המדינה במטרה להפוך לאגודה שיתופית. האם כל אחד יכול להפוך מקומץ של אנשים לאגודה שכזאת? 

בדיוק כאן הבאנו בפניכם את כל המידע על אודות עורך דין עמותות ובפרט עורך דין אגודות שיתופיות שיכול להנחות אתכם ולהפוך את השליחות הוולונטרית שלכם כמוכרת גם בעיני הממסד והשלטון. 

איך מעניקים לאגודה הכרה ממסדית? 

כפי שהבנתם, אגודה שיתופית כזו או אחרת מושתתת על התנדבות, על עניין וולונטרי והיא אינה מוכרת על ידי שלטון או ממסד אלא אם פונים אל עורך דין אגודות שיתופיות כדי שזה יטפל בכל הנושא ובין היתר יגיש את בקשו מול רשם אגודות שיתופיות במטרה להפוך את האגודה מוכרת מטעם השלטון או הממסד. 

מה תפקידו של הרשם? 

רשם אגודות שיתופיות מפקח מטעמה של המדינה על כל פעילות של כל אגודה שנבנית במטרה לאכוף כל התנהלות שאינה תקינה. כמו כן, רשום האגודות משמש גוף סמכותי ששום דבר אינו נסתר מעיניו לרבות הליכים ופעולות המבוצעות על ידי האגודה ומשתתפיה. 

רשם האגודות פועל על פי פקודות האגודה השיתופית והתקנות שלה. רשם האגודות השיתופיות לא מעט סמכויות. שלא בדומה לרשמים מטעם המדינה, רשם זה פועל בהיקף ותחומים גדולים יותר מהחלטה פשוטה ועד לקבלת החלטות מורכבות כמו הוצאת צו על פירוק אגודה וכד'. 

כמו כן, לוקח הרשם חלק ברישום אגודות חדשות, מינוי ובירור סכסוכים בין חברי האגודה, עוסק בעניין השעבודים ורישומים, בודק מאזנים וחשבונות ובסופו של דבר גם מאשר שינוי תקנון של האגודה. 

כיצד בוחרים עו"ד לענייני אגודה שיתופית ומתי תצטרכו את שירותיו? 

כשמדברים על הקשר והאמון בין מערכת המשפט לבין רשם האגודות השיתופיות מדברים על אמון מלא והימנעות כמעט מלאה בהתערבות החלטותיו נוכח הכרה במיומנות בקיאותו בתחום. מכאן אפשר לומר כי גם במצבי ערעור נוכח סכסוכים או קשיים כאלה ואחרים ספק אם בתי המשפט יתערבו בדבר ויכריעו את הדברים בצורה המיטיבה ביותר. 

אז מה כדאי לעשות במצב הנ"ל? כיצד אפשר להתמודד מול מערכת המשפט שמאמינה באמון מלא בהחלטותיו של הרשם ומבטלת אותן במקרים בודדים בלבד? 

גם במצב הנ"ל ייכנס עורך דין עם התמחות בנושאי אגודות שיתופיות לתמונה ולצד הכרה מלאה עם התקנות ובהחלטות הפנימיות של האגודה יסייע לכם על הצד הטוב ביותר כך שבסופו של דבר יתאפשר לאגודה שלכם ולכם להתנהל באין מפריע ובצורה תקינה ביותר. 

שינוי תקנון, הקמת קרנות מילואים, הסדרים לרבות הסכמים הקשורים בהקמת עסקים המשתייכים לחברי קיבוץ ומחוצה לו. 

כמו כן, במסגרת זו יפעלו עורכי הדין גם במצב של ניהול סכסוכים בין האגודה לפעיליה לרבות יורשים והסכמי פשרה בבתי המשפט.

לייעוץ ופרטים נוספים, ניתן ליצור קשר עם עורך דין עופר שרם – מנהל מחלקת אגודות שיתופיות

השארת תגובה